Unicef Kid Power

Unicef Kid Power

Groep 6 t/m 8 zal meedoen met de Uncief Kid Power maand. UNICEF Kid Power leert kinderen van 8 t/m 12 jaar op een speelse manier over kinderrechten en het recht op goede voeding. Leerlingen komen zelf in beweging én zetten zich in om ondervoeding bij kinderen wereldwijd tegen te gaan. Vóór kinderen dóór kinderen.

Op 6 maart zal er gestart worden met het project. Iedere leerling ontvangt deze dag een UNICEF Kid Powerbandje (stappenteller). Via een speciale app kunnen leerlingen hun punten bijhouden. Door te bewegen verdienen kinderen punten die vervolgens door een partner worden omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen wereldwijd.

Dinsdag 14 maart wordt er een gastles verzorgd door een vrijwilliger van Unicef. Daarnaast worden er nog 3 lesmodules aangeboden door de eigen groepsleerkracht.

Na 4 weken wordt het project in de klas afgesloten en wordt de eindstand van de punten bekend gemaakt.

Samen met de leerlingen hopen wij deze maand een geweldige bijdrage te leveren aan het terugdringen van ondervoeding!!

Kijkt u ook eens op deze site voor meer informatie!

  • © stichting radius