Frisian Flag 2017

Ter info

 

INTERNATIONALE OEFENING OP VLIEGBASIS LEEUWARDEN: FRISIAN FLAG 2017

 

Van maandag 27 maart tot en met vrijdag 7 april 2017 organiseert Vliegbasis Leeuwarden opnieuw Frisian Flag, een van de grootste internationale (jacht)vliegoefeningen van Europa. Gedurende twee weken zullen jachtvliegtuigen uit verschillende landen trainen in het uitvoeren van diverse missies. De focus van hedendaagse missies ligt in toenemende mate op internationale samenwerking, (internationaal) leiderschap en precisie. Het trainen in een internationaal spectrum is noodzakelijk om onze luchtverdedigingstaken en internationale missies in de toekomst mogelijk te blijven maken.

Frisian Flag In editie 2017 van Frisian Flag staan op de vliegbasis meer dan 60 vliegtuigen, waarbij er twee keer per dag zal worden gevlogen met per keer rond de 50 vliegtuigen Naast de F-16’s van de Nederlandse luchtmacht, zijn zeven coalitiepartners vertegenwoordigd met jachtvliegtuigen. Nog eens vier coalitiepartners nemen deel met ondersteunende vliegtuigen. Parallel aan Frisian Flag wordt de tankeroefening ‘European Air Refueling Training’ gehouden vanaf vliegbasis Eindhoven. Door de European Air Refuelling Training tijdens Frisian Flag te houden, krijgen de vliegtuigbemanningen de kans om in uiteenlopende scenario’s en in internationaal verband het bijtanken van jachtvliegtuigen in de lucht te beoefenen.

In de naam Frisian Flag is de verwijzing naar de provincie Friesland opgenomen als thuisprovincie voor de vliegbasis. Frisian Flag wordt sinds 1992 in principe jaarlijks gehouden, waarbij deze oefening vanaf 1999 onder de naam Frisian Flag plaatsvindt.

 

Sectie Communicatie Koninklijke Luchtmacht
Staf Commando Luchtstrijdkrachten
Ministerie van Defensie
Luchtmachtplein 1 | 4822ZB | Breda |
Postbus 8762  | 4820BB | Breda | MPC 92A

 

  • © stichting radius