Kranslegging

Donderdagmorgen 13 werd er weer stilgestaan, zoals elk jaar, bij het oorlogsmonument, uit 1955,  aan de Jan Bogtstrastraat te Franeker. Stilstaan bij de bevrijding van Franeker! Nu 72 jaar geleden. Het monument is geadopteerd door de Opslach en dat betekend, dat ze bij de herdenking aanwezig zijn, het monument onderhouden en op school aandacht besteden aan thema’s als vrijheid, oorlog en vrede.

Er werd een krans gelegd en sprak burgemeester Eduard van Zuijlen de aanwezigen toe. Tevens richtte de burgemeester zich tot camera en sprak in het Engels de bevrijders toe en bedankte hen voor onze vrijheid.

Na de kranslegging bij het oorlogsmonument werden er ook nog bloemen gelegd op de plaatselijke begraafplaats bij de graven van militairen die tijdens de tweede wereldoorlog in deze regio zijn omgekomen of bij een vredesmissie in een ander land zijn omgekomen.

Al met al een indrukwekkend gebeuren.

https://www.franekeractueel.frl/nieuws/indrukwekkende-kranslegging-opslach-oorlogsmonument-film/

 

img-20170412-wa0009 img-20170412-wa0005

  • © stichting radius